fredag den 29. april 2011

Det litterærlige Verdenskort

Det litterærlige Verdenskort er nærmere betegnet Mit litterærlige Verdenskort, nemlig et kort over hvor de bøger, som jeg har læst sådan ca. siden 2008, foregår. Hvis en eller anden lokalitet bliver portrætteret i bogen - og altså ikke bare nævnt - er den indført. Og i mange af tilfældene med henvisning til mine anmeldelser af bøgerne på min hovedblog Bogbrokken.
Prøv kortet, der er både røde markeringer, hvor helt bestemte lokaliteter på by- eller egnsniveau er markeret, og der er hvide markeringer, hvor noget mere diffuse lokaliteter på egne og lande vises.
Klik på kortet og kom til Det litterærlige Verdenskort på Google Maps.

Bare rolig- der er kommet mange flere markeringer på siden dette
screenshot blev lavet!

lørdag den 23. april 2011

At følge med bogstrømmen...

Indtil for ca. et halvt år siden ledte jeg efter en oversigt over, hvad der vil komme på det danske bogmarked af ny litteratur. Jeg spurgte endda i par boghandler om, hvordan de følger med. Men der findes ikke en autoritative oversigt - andet end forlagenes kataloger. Det bedste jeg har fundet, og nu har slået mig til tåls med, er netboghandlen Saxo's liste over kommende bøger. Det giver i hvert fald for mit vedkommende et godt pejlemærke for, hvad jeg kunne få lyst til at læse, når titlerne udkommer.
Hvis jeg var en af Lars Bukdahls proselytter er det nok ikke dér, jeg ville finde min kommende litteratur, men der er nok andre netværk til det...
Der er også "fejl og mangler", så der pludselig er udkommet et "hit", som ikke stod på listen, eller at en udgivelse er udsat, hvilket sker forbløffende tit i nærheden af den oprindeligt planlagte udgivelsesdato.
Sidst i måneden er jeg begyndt fra 2011 at lave en liste over de bøger, som Saxo har til salg fra den kommende måned, som jeg selv måske kunne have lyst til at læse. Hvis du klikker her, kan du se de lister, jeg foreløbig har lavet på min "hovedblog" Bogbrokken- og det kommer snart en ny for maj måned!
Er der nogen derude i det virtuelle, som har bedre bud på, hvordan man kan følge med hurtigt og nemt, hører jeg meget gerne fra jer!

onsdag den 20. april 2011

Hvad haster for DBC - og hvad haster ikke?

Det er rigtig godt, at DBC (Dansk BiblioteksCenter) for alvor er begyndt at tilføre Danbib foreløbige poster på formodentligt kommende populære udgivelser, nogle gange endda flere uger inden titlerne udkommer. Alle tiders! Men jeg har undret mig et par gange. Det seneste eksempel er, at allerede ca. tre uger før Erling Jepsens Hovedløs sommer kommer på gaden d. 28. april, kunne man finde posten i Danbib med faustnummer, bogmarkedsnummer, forsidebillede og det hele. Det er fint. Så kan bibliotekerne lave deres forudbestillinger i ro og mag og give deres lånere den service at sige til dem, at de bare kan reservere bogen i bibliotekets eget katalog.
Til gengæld er Helle Helles nye hit Dette burde skrives i nutid endnu ikke i Danbib. Bogen kom allerede d 15. april og Helle Helle er nok den danske forfatter, der har fået flest helsidesinterviews op til udgivelsen og stort set kun femstjernede anmeldelser.
Det eneste sted vi bibliotekarer ikke kan finde Helle Helle for øjeblikket er i - Danbib. Op jer!
Du kan allerede nu (før bogen er kommet i Danbib) se Bibliotekar Bagklogs andet jegs anmeldelse af Dette burde skrives i nutid på hans blog Bogbrokken

NYT 21. april: Det hjalp! Nu er Dette burde skrives i nutid repræsenteret i Danbib. Det var flinkt!